Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Zomaar een kletsje !

  • anna.m

    In 1970 was ik 18 jaar jong ,wat deed jij in die tijd ? nog geen PC wel al TV .

    Eindexamen in zicht ,denken over de vervolgopleiding ,vriendinnen die al werkte en zich verloofd hadden .(wat een verschil !) in die tijd was verder studeren nog niet zo gewoon ,de leerplicht stond op 16 (dacht ik ) .

    Verder vermaakte ik mij met de watersport (mijn ouders hadden een boot met diverse aanhangsels(surfplank ,kano.zeilbootje ) voor de tweede keer op vakantie met mij vriendin (op de mobilet/solex in Nederland in een NIVON huis daar zat je veilig )

    De helm was eral brrrrrrrrrrrr in het begin was het toch geen gezicht (inmiddels zijn we aan dit straatbeeld gewend geraakt )

    En natuurlijk nog heel veel andere (soms hele stoute dingen ).

    groet anna.m

  • Beheerder

    in 1970 was ik nog een kind van 7 jaar. Mijn vader was lid van de zwemclub en daar gingen wij elke dinsdag avond naar zwemtraining tevens was hij om de zoveelste zondag badmeester bij onze buurtzwembad en in het weekend als hij geen zwembaddienst had vertoefden we op de zeilhaven waar mijn ouders ons al heel jong zeillessen hebben laten nemen zodat we ook lekker te keer konden gaan op het water.

  • Annelies

    Ik ben een B B

    Ik ben in dat jaar getrouwd, en stond voor de klas.

  • Lucille

    Ik ben toen ook getrouwd, was 17 jaar en zwanger van mijn eerste!

  • Ziezo!

    Volgens mij kwam de helmplicht pas rond 1972 of zelfs nog later?

  • Nicole

    Dat was mijn examenjaar ………………. kan het me nog goed herinneren. Toen ik thuiskwam stond er een splinternieuwe spierwitte Vespa Ciao op me te wachten. Het was tevens mijn verjaardag, ik kon mijn tienergeluk niet op, wat was ie mooi. Meteen tuffen met die brommer natuurlijk, langs de anderen geslaagden. Verjaardag heb ik die dag niet gevierd hahaha.

    Ben toen na de vakantie gaan werken, iets waar ik heel veel spijt van had. Snel na een jaar terug de schoolbanken in gegaan en na een paar jaar het diploma schoonheidsspecialiste/manicure gehaald.

  • Channah

    In 1970 was ik 23 jaar en al een jaar getrouwd. Ik had een goede en leuk fulltime baan bij een verzekeringsmaatschappij en hoorde dat die firma eind van het het jaar uit Amsterdam zou vertrekken. Mijn echtgenoot werkte in Amsterdam, en bovendien wilde ik niet naar ‘de provincie’ dus ik verloor mijn baan.

    Het was ook aan het eind van 1970 dat mijn moeder ernsitg ziek werd en daardoor meer dan een half jaar in het ziekenhuis heeft gelegen. Mijn vader werkte nog, en er waren nog kinderen thuis van 13 en 7 jaar die niet alleen thuis konden blijven. Vanuit die baan heb ik dus meer dan een half jaar de huishouding van mijn ouders en 6 broers en zussen gedaan.

    In mijn vrije tijd waren er toen 2 katten om voor te zorgen, heel veel planten, zat altijd wel op een of andere opleiding, zong ik in een koor, las veel, handwerkte en maakt grote wandelingen met mijn echtgenoot, en moest toen helaas nog op vakantie.

    Op die vkanties na is er dus niet zo heel veel veranderd in mijn vrijetijdsbesteding. :-)

  • inba

    In '70 leerde ik weer opnieuw lopen en praten :D

  • grietje1

    in 1970 werd ik 16, werkte al 11/2 jaar en ben ik een opleiding gaan volgen. Ook ben ik in dat jaar het huis uitgegaan, ging intern in het bejaardenhuis waar ik werkte.

    Het allerbelangrijkste was dat ik de uitgaanswereld ontdekte :D

  • Petracs

    Wat deed je als je uit ging Grietje? (ik had nog niet de uitgaansleeftijd)