Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Voor de Amsterdammers

  • Channah

    Schelto Patijn overleden

    Uitgegeven: 15 juli 2007 14:42

    Laatst gewijzigd: 15 juli 2007 15:06

    AMSTERDAM - Schelto Patijn, oud-burgemeester van Amsterdam, is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. Dat maakte de gemeente Amsterdam zondag bekend. Patijn is zeventig jaar geworden.

    Volgens een woordvoerder van de gemeente kampte Patijn al een tijdje met gezondheidsproblemen. Hij was tussen 1994 en 2001 burgemeester in de hoofdstad.

    Patijn begon in 1973 aan zijn politieke carrière als Tweede Kamerlid. De PvdA'er volgde in 1994 Ed van Thijn op als burgemeester van Amsterdam. Daarvoor was hij tien jaar lang werkzaam als de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland.

    Kanker

    In 1999 ging burgemeester Patijn vijf maanden met ziekteverlof, omdat kanker in het vetweefsel rond een verwijderde nier was aangetroffen. Daarna maakte hij in september 2000 zijn vervroegde aftreden per 1 januari 2001 bekend. Job Cohen werd zijn opvolger.

    Fatsoenrakker

    Patijn, geboren in Den Haag, kreeg in zijn beginjaren in Amsterdam het stempel ‘fatsoenrakker’, omdat hij de coffeeshops aanpakte, zich tegen pornografische afbeeldingen op straat keerde en een tippelzone instelde om de prostitutie van de openbare weg te krijgen. Patijn kreeg complimenten voor zijn dossierkennis en betrokkenheid.

    ZIE OOK: 15/07/2007 ‘Overlijden van Patijn is verlies voor de stad’

    Bron: © NU.nl/ANP

  • Hanneke

    gaan we discrimineren, alleen voor de Amsterdammers ?

    trouwens al 3 keer op de radio gehoord .

  • Channah

    Ik lees nergens het woordeke ‘alleen’ in het onderwerp…….

  • Desiree2

    ach dat spijt me, ik had wel een zwak voor die man

  • Erna

    Ik schrok ervan, heb het altijd een byzonder aardige man gevonden.

    Erna

  • Channah

    Ja, ik ook. Ik heb hem in de tijd dat ik op het Gemeentearchief werkte een paar keer ontmoet. Bijzonder aardig. Hij was wegens ziekte ook al niet aanwezig toen een paar weken geleden het laatste deel van de Geschiedenis van Amsterdam werd gepresenteerd in De Bazel, het nieuwe gebouw van het Gemeentearchief. Hij is maar 70 jaar geworden, dat is tegenwoordig niet oud.

  • Channah

    Dat was hij ook, bijzonder aardig, en heel bescheiden.

  • Hanneke

    sorry Channah k'had er een knipoogje achter moeten zetten. ;)

  • Desiree2

    jeetje 70 jaar is wel erg jong om dood te gaan

  • Channah

    Ja, dat vind ik ook.